top of page

POLIKLINIKA HATZOVA

Jedno od naših ranijih izvođenja. Prostor se nalazi na trećem katu višestambene zgrade. Izgrađena je početkom 20. st. Adaptacija interijera je, dakle, počela stotinu godina kasnije, pa je trebalo posvetiti posebnu pažnju kod izvođenja. Prostor je prenamijenjen i prilagođen za rad poliklinike. Izvođenje radova je bilo dosta izazovno zbog prenamjene u polikliniku i dizajnerskih detalja koje je trebalo usavršiti u dogovoru s projektanticom. Nismo imali gotovo nikakva odstupanja od projekta.

U svaku sobu poliklinike bilo je potrebno dovesti toplu i hladnu vodu, te riješiti odvode kroz postojeću podnu konstrukciju koja se sastojala od drvenog grednika. Elektroinstalacije su također bile malo zahtjevnije, ali tu nije bilo iznenađenja. Zgrada nije imala temeljni uzemljivač, pa smo izveli novo uzemljenje postavom sonde u dvorištu zgrade i povlačenjem novog potencijala.

Poseban izazov bili su stropovi. Stropna klimatska jedinica bila je niža od prozora, tako da je bilo potrebno „slomiti“ ga na pet polja. Svako polje je drugačijih nagiba i oblika, a između je postavljen još limeni kanal koji služi za postavu rasvjetnih tijela. Obloge radijatora rađene su po mjeri od čeličnog lima debljine 2 mm. U sobama ordinacije postavljen je hrastov parket, a u predprostoru i kuhinji napravljeni su lijevani podovi.

LOKACIJA: Zagreb
KLIJENT: Hrvoje Vražić, Đivo Ljubičić
KATEGORIJA: Javno
GODINA: 2012.
STATUS: Realizacija
PROJEKT: Ida Križaj
FOTOGRAFIJE: Jure Živković

KLIK NA FOTOGRAFIJE ZA UVEĆANJE

bottom of page