top of page
PS_web_IMG_9596.jpg

BAJK PARK

Parkiralište za bicikle u poslovnoj zgradi. Vlasnici su uklonili tri parkirna mjesta za automobile kako bi napravili oazu za bicikle. Napravljena je kontrola pristupa te je omogućeno punjenje električnih bicikala i romobila. Dizajn ovog posebnog dijela parkirališta povezan je s cjelokupnom pričom PC Romeo i Julia – naime, ista boja i grafika nalaze se i na novoj fasadi zgrade.

 

Neonski znak upaljen je tijekom radnog vremena. Umjesto postojećih nefunkcionalnih nosača „spirala, korištene su „klamerice” koje biciklisti više vole. Za još bolji ukupni dojam zaslužne su biljke u teglama i umjetna trava kako bi se smanjila „hladnoća“ garaže. Korištena je transparentna mreža kako prostor ne bi davao dojam klaustrofobičnog podruma.

 

Od ulaza u garažu do Bajk Parka vode oznake na podu. Izradili smo šablonu i obojali strelice kako bi biciklisti znali doći do svoje pozicije, te da i  vozači automobila vide upozorenja i paze na bicikliste. Postojeće cijevi sprinkler sustava i kanale ventilacija obojali smo u žuto i tako su postali sastavni dio cijelog koncepta.

O Bajk Parku pisali su Jutarnji list i bauštela.hr:

https://www.jutarnji.hr/domidizajn/eksterijeri/arhitektonska-intervencija-jedinstveno-parkiraliste-za-bicikle-u-poslovnom-centru-15163878

https://baustela.hr/odrziva-gradnja/li-buducnost-gradskog-parkinga-bajk-park-30-parking-mjesta-nalazi-se-poslovnom-sredistu-zagreba/

KLIK NA FOTOGRAFIJE ZA UVEĆANJE

LOKACIJA: Zagreb
KLIJENT: PC Romeo i Julia
KATEGORIJA: Poslovno
GODINA: 2021.
STATUS: Realizacija
FOTOGRAFIJE: Živko Pletikapić

bottom of page