top of page
RiJ.jpg

FASADA POSLOVNOG CENTRA ROMEO I JULIA

Poslovni centar Romeo i Julija smješten je u središtu poslovne zone u Radničkoj cesti. Zgrada je okružena višim poslovnim i komercijalnim zgradama u dijelu grada izrazito guste izgrađenosti.

Poslovni centar prije arhitektonske intervencije bio je suočen s dva problema. Prvi problem je blizina okolne izgradnje zbog koje posjetitelji često prođu pored zgrade te, umjesto da primijete da su stigli na odredište, nastave kretanje ulicom u potrazi za adresom. Drugi problem je teško uočljiv glavni ulaz. Prije izgradnje susjedne zgrade, jugozapadni prilaz koji vodi na recepciju bio je jasnije vidljiv, no nakon izgradnje jedino pročelje orijentirano na ulicu postaje jugoistočno te posjetitelji koji uspješno pronađu zgradu nailaze na novi problem  –  potragu za glavnim ulazom.

Cilj arhitektonskog projekta bilo je stvaranje novog upečatljivog vizualnog identiteta te istovremeno otklanjanje dva glavna problema s kojima je zgrada suočena. Intervencija je podijeljena u dvije etape.

KLIK NA FOTOGRAFIJE ZA UVEĆANJE

LOKACIJA: Zagreb
KLIJENT: UNI-RAD GRADNJA d.o.o.
KATEGORIJA: Poslovno
GODINA: 2021.
STATUS: Radovi u tijeku

Zbog okolne izgradnje poslovni centar je teško uočljiv i posjetitelji često zabunom prođu pored njega. Arhitektonsko rješenje treba istaknuti zgradu te usmjeriti posjetitelje prema zgradi.

Dijagrami-web-01.gif

PROBLEM PRONALASKA ZGRADE

U prvoj etapi izvodi se obnova fasade s novim vizualnim identitetom. Odabrana je žuto-crna paleta boja, preko fasade iscrtan je broj 47 kako bi posjetitelji odmah uočili da se nalaze na ispravnoj adresi, a preko ostakljenog dijela fasade prevučena je grafika koja na pokazuje karakter prostora.

U drugoj etapi postavlja se 'totem' s oznakom broja zgrade te popisom firmi koje koriste poslovni centar.

Podna obloga također se boja u žutu boju kako i se bolje istaknula te kako bi posjetitelji, unatoč lošim prilaznim vizurama odmah uočili odredište.

Dijagrami-web-03.gif

NOVI VIZUALNI IDENTITET

Dijagrami-web-02.gif

ORIJENTIR

bottom of page