top of page

MESNICA ŠESTINE

Igomat je poznati lanac mesnica samoborske obitelji Runtas. Projektni zadatak je bio novi koncept luksuznije delikatesne trgovine u kojoj bi, osim vlastitih, nudili i proizvode domaćih OPG-ova.  Postignut je pregledan prostor – s jasnim rasporedom i organizacijom radi lakšeg snalaženja. Prostorom dominiraju velike talijanske vitrine s mesom i mesnim prerađevinama. Voće i povrće  postavljeno je na pultovima koji kupce potiču da sjednu i degustiraju proizvode.

Postavljeni su posebno dizajnirani natpisi koji doslovno ukazuju na funkcionalne cjeline trgovine – meso, delikatesa, sir, kruh, voće, povrće. Na glavnom zidu nalazi se stilizirani piktogram krave, izrađen u suradnji s dizajnerom Sinišom Sudarom. Vizualni identitet trgovine nastavlja se na već spomenutu preuređenu mesnicu na Britancu, uz određene prilagodbe novom programu i prostoru. U interijeru su korištene prigušene nijanse i tonovi kako bi se stavio naglasak na same proizvode. Gotovo sve u trgovini rađeno je po mjeri u suradnji s lokalnim majstorima i obrtnicima, osim talijanskih vitrina za meso i keramičkih pločica. Rezultat je jedinstven i prepoznatljiv prostor u kojem će kupac provesti puno više vremena nego u običnoj mesnici.

O uređenju mesnice pisali su Jutarnji list i Plava kamenica.

https://plavakamenica.hr/2021/01/23/novi-igomat-na-mlinovima-najljepsa-je-mesnica-u-zagrebu/

https://www.jutarnji.hr/domidizajn/interijeri/trgovina-igomat-u-mlinovima-stilizirana-luksuzna-gotovo-neocekivana-i-drugacija-mesnica-15059727?fbclid=IwAR3qPxGVzUk9KdbmbLCMr15WC_1IZenmRcmiBb4oF9kHfbVJ26PKNyFBmjk

KLIK NA FOTOGRAFIJE ZA UVEĆANJE

LOKACIJA: Zagreb
KLIJENT: IGOMAT
KATEGORIJA: Javno
GODINA: 2021.
STATUS: Realizacija
SURADNIK: Nera Jelaska
FOTOGRAFIJE: Marko Mihaljević

bottom of page