top of page

URED DECODE

Zatečeno stanje prostora u funkcionalnom smislu nije bilo adekvatno pa su srušeni svi postojeći pregradni zidovi. Kako bi se iskoristio svaki kvadrat, ulazni prostor je pretvoren u lounge room. Tako  je prostor koji se rijetko koristi postao mjesto kontakta zaposlenika i gostiju. Dizajnirane su sofice, a pomoćna kuhinja uklopljena je na zid koji ima čak pet velikih razvodnih i kontrolnih ormarića, pa su tako sakrivena estetski neprivlačna vrata.

Veća kuhinja je pak u suprotnom dijelu zajedničkog prostora pa zaposlenici koriste jednu za ručak, a drugu za opušteno druženje uz grickalice. Sve vidljive fronte napravljene su od OSB ploča koje su kantirane trakom antracit boje, a taj se element ponavlja na stropu, visokim stolovima i nosaču zelenila. Prostorom su postavljena debla breze, koje su osim odličnog estetskog dojma unijela i dašak prirode u uredski prostor, a usput imaju funkciju vješalica.

Radni stolovi međusobno su odvojeni zelenilom, a prostor nudi opušteno ozračje bez akcenata koji bi odvraćali pažnju. Zidovi nasuprot prozora iskorišteni su za bijele pisaće ploče koji su tako svima vidljive, a koriste ih svakodnevno. Konferencijske sobe su različitih veličina, pa su i pristupi oblikovanju bili različiti. Platna se po potrebi spuštaju između radne sobe i loungea te između male i velike konferencijske sobe. Osim što odvajaju prostorije štiteći od pogleda, koriste se za prezentacije  projektorom, ali i za opuštanje uz Playstation. Montirane su i zavjese od poda do stropa, pa je moguće potpuno odvojiti pojedinu prostoriju.

O uređenju ureda pisali su Jutarnji list i super1.telegram:

https://super1.telegram.hr/relax/jedna-hrvatska-softverska-agencija-koronu-je-iskoristila-u-svoju-korist-preuredili-su-i-povecali-svoj-uredski-prostor/

https://www.jutarnji.hr/domidizajn/interijeri/decode-informaticari-u-ozbiljnom-ali-opustenom-uredu-6842130

KLIK NA FOTOGRAFIJE ZA UVEĆANJE

LOKACIJA: Zagreb
KLIJENT: Decode HQ
KATEGORIJA: Poslovno
GODINA: 2016.
STATUS: Realizacija
FOTOGRAFIJE: Sanja Tušek

bottom of page