top of page

URED SYNTIO

Ured se nalazi na 16. katu poslovnog centra u Ciboninom tornju u Zagrebu. Sjeverni dio podijeljen je na dvije veće radne sobe i jednu konferencijsku uz koju je smješten tuš. U južnom dijelu je kuhinja s blagovaonicom, lounge sa stolom za stolni tenis i jedna radna soba. Zbog brzine izvedbe nije rađen spušteni strop pa su električni kabeli trebali biti riješeni na nesvakidašnji način. U sjevernim su sobama vidljivi kabeli montirani na zid, dok je u južnom dijelu spuštena kanalica po kojoj idu svi potrebni kabeli koji se po potrebi spuštaju do radnih stolova. To omogućava fleksibilnost prostora, a kanalica je iskorištena i za rasvjetu, uključujući neizravnu orijentiranu prema stropu.

Postojeće klimatske jedinice i radijatori su obojani. Uz radijatore je postavljena obloga od vodootporne šperploče kako bismo dobili zanimljiv detalj spoja parapeta, prozora i obloge zbog zahtjeva za zadržavanjem postojećih radijatora. Podovi su lijevani, bez ikakvih fuga za što lakše održavanje.

Budući da smo zadržali postojeća vrata, obojali smo ih i označili svaku sobu drugim morskim motivom.

Nepravilni uzorak staklenih stijena  ponavlja se na zrcalu hodnika, kao i na kuhinjskom stolu i oblozi radijatora. U konferencijskoj sobi vrata ormara iskorištena su kao bijela pisaća ploča, a iz ormara perforirani lim sakriva postojeće instalacijske cijevi. Dvije male sobe za sastanke ostale su u postojećem izgledu, samo je montiran tepih na zid kako bi se ostvarila bolja akustika. U sanitarijama su skinute postojeće pločice i svi zidovi obrađeni bez ikakvih vidljivih fuga.

KLIK NA FOTOGRAFIJE ZA UVEĆANJE

LOKACIJA: Zagreb, Cibonin toranj, 16. kat
KLIJENT: Syntio
KATEGORIJA: Poslovno
GODINA: 2019.
STATUS: Realizacija
FOTOGRAFIJA: Živko Pletikapić

bottom of page